Prostreno.cz

Medový koláč s čokoládovou polevou

Skvělý koláč vonící medem s pomerančovou kůrou.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 1h a 30min

    45min příprava

    45min vaření

  • 1253 kJ / 299 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy50g
tuky10g

Ingredience na

  • 150 g pískového cukru
  • 4 ks vajec
  • 200 g másla
  • 70 ml mléka
  • 200 g medu
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 50 g kandované pomerančové kůry
  • 3 lžíce másla
  • Na ozdobu
  • 10 ks kandovaných třešní - nebo podle potřeby
  • Na polevu
  • 200 g hořké čokolády - 70% kakaa

Postup přípravy

  1. Mléko jen lehce zahřejte, přidejte med, máslo a míchejte až se mléko s medem a máslem spojí (NEVAŘTE).
  2. Nechte vychladnout.
  3. Vejce a cukr vyšlehejte do světlého krému.
  4. Do krému postupně vmíchejte medovou směs, prosetou mouku s kypřícím práškem, zázvor a nakonec drobně nasekanou pomerančovou kůru.
  5. Těsto nalijte na vyšší, menší plech (nejlépe 20x30 cm) a pečte v troubě předehřáté na 180°C přibližně 35-40 minut. Na první polovinu pečení je dobré koláč přikrýt například alobalem.
  6. Koláč nechte vychladnou, pak potřete polevou a ozdobte půlkami kandovaných třešní.
  7. Polevu připravte z rozpuštěné čokolády vymíchané s máslem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    43,20g
  • Sacharidy:

    453,16g
    • Cukry:

      244,60g
  • Tuky:

    220,72g
  • Vláknina:

    23,00g

Aktivita pro spálení: 299 kcal

37

minut jízdy na kole

28

minut běhu

89

minut uklízení



Podobné recepty

Tvarohový pohár

(14 hlasů)
25min
1077 kJ

Chlebíček s ořechy a datlemi

(3 hlasů)
1h a 25min
1198 kJ

Koláč s kousky čokolády

(11 hlasů)
1h a 5min
1444 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Medový koláč s čokoládovou polevou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat