Prostreno.cz

Rizoto s lilkem

Rizoto se zeleninou bude chutnat nejen vegetariánům.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 468 kJ / 112 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy22g
tuky2g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Lilek překrojte podélně na polovinu a vložte ho do zapékací misky, nebo pekáčku, který vyložte pečícím papírem. Pečte 30-35 minut. Lilek nechte vychladnout, pak lilek nakrájejte.
  3. Rýži uvařte podle návodu na obalu. Místo vody použijte vývar. Rýži vařte ve větší nádobě, aby se k rýži daly přimíchat ostatní suroviny.
  4. Oloupaná rajčata nasekejte.
  5. K uvařené rýži přidejte, olej, prolisovaný česnek, rajčata, kapary, oregano, dochuťte citronovou šťávou, pepřem a podle chuti solí.
  6. K rýži přidejte kokosové mléko, lilek a vše prohřejte.
  7. Podávejte ozdobené bazalkou.

TIP:

Před podáváním můžete rizoto posypat strouhaným parmazánem.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    43,33g
  • Sacharidy:

    283,41g
    • Cukry:

      21,24g
  • Tuky:

    135,11g
  • Vláknina:

    82,10g

Aktivita pro spálení: 112 kcal

14

minut jízdy na kole

10

minut běhu

33

minut uklízení



Podobné recepty

Dýňové rizoto

(16 hlasů)
55min
549 kJ

Rýže s houbami

(26 hlasů)
55min
611 kJ

Rizoto s chřestem

(14 hlasů)
50min
478 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Cuketová polévka se sýrem

(4 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Rizoto s lilkem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat