Prostreno.cz

Dýňové rizoto

Jednoduché rizoto s dýni, nejen pro vegetariány.

Ohodnotit
(16 hlasů)
sun
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 549 kJ / 131 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy16g
tuky5g

Ingredience na

  • 1 l zeleninového vývaru
  • 300 g očištěné dýně
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 300 g rýže arborio
  • 200 ml bílého vína
  • 60 g másla
  • 4 snítky listové petržele
  • 3 špetky soli a pepře
  • Na posypání
  • 100 g strouhaného parmezánu

Postup přípravy

  1. Zeleninový vývar zahřejte k varu.
  2. Dýni pokrájejte na malé kousky, cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  3. V hrnci na rozpáleném oleji orestujte cibuli, přisypte rýži a společně restujte asi 2 – 3 minuty.
  4. Přilijte bílé víno a míchejte, dokud se víno neodpaří a nevsákne do rýže.
  5. Postupně přilijte třetinu vývaru, za stálého míchání ho nechte vsáknout, přisypte nakrájenou dýni, přilévejte vývar, dokud není rýže měkká a rizoto krémové.
  6. Do hotového rizota vmíchejte máslo, nasekanou petrželku a dochuťte solí a pepřem.
  7. Rizoto můžete posypat nastrouhaným parmazánem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    49,10g
  • Sacharidy:

    114,70g
    • Cukry:

      7,44g
  • Tuky:

    211,45g
  • Vláknina:

    4,00g

Aktivita pro spálení: 131 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

39

minut uklízení



Podobné recepty

Rizoto s cuketou

(7 hlasů)
45min
466 kJ

Rizoto se strouhaným sýrem

(14 hlasů)
50min
611 kJ

Rizoto s krevetami

(13 hlasů)
50min
462 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dýňové rizoto

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat