Prostreno.cz

Zapečená bramborová kaše

Bramborová kaše zapečená s mletým masem.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 45min

    30min příprava

    1h a 15min vaření

  • 583 kJ / 139 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy9g
tuky9g

Ingredience na

  • 1,5 kg brambor
  • 300 ml teplého mléka
  • 4 lžíce změklého másla
  • 1 lžička soli
  • 1 hrnek pažitky - nasekané
  • 1 lžíce mix koření na mleté maso
  • 100 g libové anglické slaniny
  • 600 g mletého masa mix
  • 1 ks větší, hrubě nastrouhané mrkve
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 100 g strouhaného tvrdého sýra

Postup přípravy

  1. Oloupané brambory uvařte v osolené vodě doměkka.
  2. Brambory sceďte, přidejte teplé mléko, máslo, pažitku a připravte kaši.
  3. Troubu předehřejte na 190 °C.
  4. V pánvi na 2 lžících oleje orestujte na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, přidejte mleté maso, nastrouhanou mrkev a duste 10 minut.
  5. Maso dochuťte kořením na mleté maso, podle potřeby jemně osolte.
  6. Zapékací misku, nebo pekáček vymažte olejem.
  7. Na dno pekáčku rozetřete polovinu bramborové kaše.
  8. Na kaši rozprostřete mleté maso, na maso dejte zbývající bramborovou kaši a vše přelijte vývarem.
  9. Přikryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě 40 minut.
  10. Maso odkryjte, posypte sýrem a dejte ještě na 10 minut do trouby.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zapečená bramborová kaše

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat