1h a 30min
30min příprava
60min vaření
551 kJ
energetická hodnota na 100g
190 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:10g tuky8g sacharidy4g bílkoviny
Takto připravená vepřová panenka nebude vysušená, navíc připravíte vše v jednom pekáčku.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
2 ks
vepřové panenky
600 g
malých brambor
- nejlépe červené
1 ks
žluté cukety
- nakrájená na půlměsíce
150 g
malých cibulek
200 g
zelených fazolek
- mražených v létě čerstvých
6 lžic
rostlinného oleje
1 lžíce
soli
0,5 lžičky
mletého pepře
4 stroužky
česneku
1 lžíce
směsi koření na vepřové maso
2 snítky
rozmarýnu
Na potření
1 lžíce
oleje
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 180 °C.
Brambory důkladně omyjte, nakrájejte na poloviny a nasypte do pekáčku.
K bramborám přidejte ostatní zeleninu, celý, oloupaný česnek, osolte, opepřete, přidejte olej a promíchejte.
Pekáček se zeleninou dejte do trouby a přikryté pečte 15 minut.
Vepřovou panenku rozkrojte na plát, maso potřete olejem a osolte.
Maso položte na zeleninu, posypte kořením přidejte snítky rozmarýnu a dejte zpět do trouby, pečte, až je maso měkké. Během pečení maso jednou otočte.