Prostreno.cz

Vepřové maso s houbami

Chutně připravené vepřové maso - vše v jednom hrnci.

  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 568 kJ / 135 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy6g
tuky12g

Ingredience na

  • 700 g vepřového masa - kýta,kotleta
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks cibule
  • 300 g hub - nejlépe lišky
  • 0,5 lžičky soli
  • 0,5 lžičky drceného černého pepře
  • 10 kuliček jalovce
  • 600 ml domácího, masového vývaru
  • 100 g brusinek - sušené,mražené,nebo konzervované
  • 3 lžíce tmavé instantní jíšky
  • K podávání
  • 200 ml zakysané smetany
  • Na ozdobu
  • 2 snítky tymiánu

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na větší kousky.
  2. Na másle nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli, přidejte maso a maso orestujte.
  3. Přidejte jalovec, brusinky, houby, zalijte vývarem a duste, až je maso měkké.
  4. K měkkému masu vmíchejte jíšku, podle potřeby osolte, opepřete a duste ještě 10 minut.
  5. Podávejte se zakysanou smetanou, ozdobené lístečky tymiánu.

TIP:

V létě použijte houby čerstvé, v zimě sušené, nebo mražené.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso s houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat