Prostreno.cz

Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka vám možná bude připomínat jaro, na chlebu je ale skvělá po celý rok.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 30min

    20min příprava

    10min vaření

  • 711 kJ / 169 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy1g
tuky9g

Ingredience na

  • 6 ks vajec - vařených natvrdo
  • 3 lžíce pomazánkového másla - nebo másla
  • 2 lžíce majonézy
  • 1 ks lahůdkové cibulky s natí - jemně nasekaná
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 1 ks ančovičky - volitelné

Postup přípravy

  1. Uvařená, oloupaná vejce nastrouhejte do misky, přidejte jemně nasekanou ančovičku a ostatní suroviny.
  2. Vše promíchejte, pokud použijete ančovičku, pomazánku už nesolte.

TIP:

Do pomazánky můžete přidat lžičku hořčice.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vajíčková pomazánka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat