Prostreno.cz

Treska s hráškem a slaninou

Dušená treska s vejci, slaninou a hráškem.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 900 kJ / 215 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny16g
sacharidy3g
tuky16g

Ingredience na

  • 600 g tresky
  • 200 g libové anglické slaniny
  • 250 g mraženého hrášku
  • 3 ks vajec
  • 200 g másla
  • 4 špetky soli

Postup přípravy

  1. Vejce vložte do vařící vody a vařte 8 minut, pak je nechte vychladnout ve studené vodě. Studená vejce oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  2. Slaninu nakrájejte na kostičky a orestujte ji nasucho v pánvi. Orestovanou slaninu vyndejte děrovanou lžící a nasypte na talíř vyložený papírovým ubrouskem.
  3. Ve větší pánvi rozehřejte máslo, přidejte hrášek a promíchejte.
  4. K hrášku přidejte osolené porce ryby a duste přibližně 15-20 minut.
  5. K rybě přidejte slaninu a nechte ještě 2-3 minuty prohřát.
  6. Rybu podávejte posypanou vařenými vejci.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    78,70g
  • Sacharidy:

    17,96g
    • Cukry:

      9,14g
  • Tuky:

    127,70g
  • Vláknina:

    5,00g

Aktivita pro spálení: 215 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

64

minut uklízení



Podobné recepty

Treska pečená na fenyklu

(1 hlasů)
50min
349 kJ

Candát na kmínu

(2 hlasů)
35min
491 kJ

Treska na zelenině pečená v troubě

(4 hlasů)
60min
403 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Treska s hráškem a slaninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat