Mleté hovězí maso se zeleninou
Dušené hovězí maso s rajčaty a paprikou.
-
60min
15min příprava
45min vaření
-
412 kJ / 98 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny7g
sacharidy5g
tuky5g
Ingredience na
- 500 g
mletého hovězího masa
- 4 lžíce
oleje
- 1 ks
cibule
- 3 stroužky
česneku
- 0,5 lžičky
soli
- 2 lžíce
hladké mouky
- 2 ks
oloupaných rajčat
- 2 ks
červených paprik
- 300 ml
domácího hovězího vývaru
- 2 špetky
mletého černého pepře
- 0,5 svazku
petrželky
- jemně nakrájené
Postup přípravy
- Na rozehřátém oleji nechte zesklovatět oloupanou, nakrájeno cibuli a česnek.
- Přidejte maso, posypte moukou a 5 minut míchejte.
- Maso zalijte vývarem, přidejte na kostičky nakrájené papriky a rajčata, podle chuti osolte, opepřete a duste za občasného míchání 35 minut.
- Před koncem dušení vmíchejte k masu petrželku.