Prostreno.cz

Žampiony Portobello s rajčaty

Velké žampiony zapečené s kozím sýrem, špenátem a rajčaty.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 385 kJ / 92 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy4g
tuky7g

Ingredience na

  • 4 ks žampionů Portobello
  • 250 ml kokosového mléka - nebo smetany na vaření
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g baby špenátu
  • 200 g kozího sýra
  • 4 ks rajčat
  • 1 lžička mořské soli
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Do zapékací misky vymazané olejem uložte žampiony.
  3. Posypte je špenátem, drobně nakrájeným česnekem, lehce osolte a opepřete.
  4. Kokosové mléko, nebo smetanu smíchejte s rozdrobeným sýrem a přelijte špenát a žampiony (sýr a smetanu můžete lehce rozmixovat).
  5. Nahoru nasypte drobně nakrájená rajčata, osolte a opepřete.
  6. Přikryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě přibližně 45 minut.

TIP:

Místo rajčat použijte červenou papriku.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Žampiony Portobello s rajčaty

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat