Prostreno.cz

Kuřecí játra na červeném víně

Recept z francouzské kuchyně.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 483 kJ / 115 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy13g
tuky3g

Ingredience na

  • 700 g kuřecích jater
  • 0,5 hrnku hladké mouky
  • 0,5 lžičky soli
  • 0,5 lžičky mletého černého pepře
  • 1 lžíce oleje
  • 300 g žampionů - nakrájené na plátky
  • 120 g slaniny - může být anglická
  • 4 stroužky česneku
  • 8 ks malých cibulek
  • 400 ml červeného vína
  • 2 ks rajčat
  • 300 ml domácího kuřecího vývaru
  • 3 ks bobkového listu
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 3 snítky zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Na olej nasypte na kostky nakrájenou slaninu a minutu míchejte.
  2. Játra obalte v hladké mouce, přisypte je ke slanině a restujte 3 minuty.
  3. Přidejte na plátky pokrájený česnek, žampiony, oloupané cibulky, bobkový list, na silnější plátky nakrájená rajčata, tymián, zalijte vínem, vývarem a duste odkryté přibližně 35-40 minut.
  4. Podle chuti osolte, opepřete a posypte jemně nasekanou petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Kuřecí játra na červeném víně

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat