Prostreno.cz

Kopřivová polévka

Ideální jarní polévka.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 372 kJ / 89 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy6g
tuky3g

Ingredience na

  • 250 g mladých kopřiv
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks šalotky
  • 0,5 l mléka
  • 150 g tvarohu
  • 1 l domácího zeleninového vývaru
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 80 ml vody
  • 0,5 lžičky sušeného tymiánu
  • 1 špetka mletého bílého pepře
  • 2 špetky soli
  • K podávání
  • 6 ks vajec - vařených natvrdo
  • Na posypání
  • 1 hrst petrželky - nasekané

Postup přípravy

  1. Oprané kopřivy nasekejte.
  2. V hrnci na másle nechte zesklovatět nakrájenou šalotku, šalotku zalijte mlékem, vývarem a přiveďte k varu.
  3. V 80 ml vody rozmíchejte kukuřičný škrob a nalijte ho k mléku s vývarem. Vařte 5 minut.
  4. Do polévky nasypte kopřivy, polévku dochuťte solí, pepřem, tymiánem a nechte projít varem.
  5. Nakonec do polévky vmíchejte rozdrobený tvaroh.
  6. Podávejte s vařenými vejci.
  7. Polévku posypte nasekanou petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kopřivová polévka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat