Prostreno.cz

Treska s česnekem a petrželkou

Jemnou chuť tresky skvěle doplní citronová kůra, česnek a petrželka.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 856 kJ / 204 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy11g
tuky14g

Ingredience na

  • 4 porce tresky - á 180-200 g
  • 100 g panko strouhanky
  • 0,5 svazku petrželky - nasekané
  • 2 stroužky česneku - prolisovaného
  • 0.5 ks chilli papričky - bez semínek, jemně nasekané
  • 1.5 lžíce strouhané citronové kůry
  • 150 g rozpuštěného másla
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • K podávání
  • 1 ks citronu

Postup přípravy

  1. Porce ryby osolte, opepřete a uložte do zapékací misky.
  2. Smíchejte strouhanku, nasekanou petrželku, česnek, chilli papričku, citrónovou kůru a máslo. Důkladně promíchejte.
  3. Směsí potřete porce ryby, strouhanku lehce k rybě přitlačte.
  4. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 25-30 minut.
  5. Podávejte s klínky citrónu.

TIP:

Můžete připravit i bez chilli papričky.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    56,10g
  • Sacharidy:

    211,00g
    • Cukry:

      19,00g
  • Tuky:

    87,78g
  • Vláknina:

    33,00g

Aktivita pro spálení: 204 kcal

25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

60

minut uklízení



Podobné recepty

Ryby zapečené s pórkem

(3 hlasů)
55min
645 kJ

Pstruzi s paprikou a cuketou

(1 hlasů)
1h a 5min
437 kJ

Ryby dušené s paprikou

(2 hlasů)
50min
506 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Treska s česnekem a petrželkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat