Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Krevety s ananasem

sun
3hlasy
Hodnotit

15min

15min příprava

451 kJ

energetická hodnota na 100g

165 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:6g tuky9g sacharidy6g bílkoviny

Rychlá, chutná a snadná příprava krevet.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 250 g čerstvého ananasu
  • 400 g krevet - nejlépe Jumbo krevety
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 4 lžíce oleje
  • 1 ks menší červené papriky
  • 1 lžíce bílých sezamových semínek
  • K podávání
  • 1 ks limetky
  • Na omáčku
  • 1 lžíce strouhaného zázvoru
  • 150 ml šťávy z ananasu
  • 1 stroužek česneku - prolisovaného
  • 2 lžičky chilli omáčky - volitelné
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžička medu - volitelné
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • Na posypání
  • 3 lžíce pažitky - nakrájené

Postup přípravy

  • Všechny přísady na omáčku smíchejte v misce.
  • V jiné misce promíchejte očištěné krevety se škrobem.
  • V rendlíku rozehřejte olej, přidejte na kostičky nakrájený ananas a restujte 3 až 5 minut.
  • Ananas vyndejte děrovanou lžíci do misky.
  • Do stejného rendlíku nasypte očištěné krevety, papriku nakrájenou na kostičky, posypte sezamovými semínky a míchejte 5 minut.
  • Přidejte připravenou omáčku a vše za stálého míchání prohřejte.
  • Posypte drobně nakrájenou pažitkou a hned podávejte s kousky limetky.
Fazolové chilli

Fazolové chilli

1 hlas
1h a 5min 619kJ 120 Kč
Okurkový salát s avokádem

Okurkový salát s avokádem

1 hlas
20min 268kJ 70 Kč

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Podobné recepty

Pikantní rybí karbanátky

Pikantní rybí karbanátky

2 hlasy
60min 645 kJ 170 Kč
Ryba s fíky a zeleninou

Ryba s fíky a zeleninou

1 hlas
1h a 10min 272 kJ 260 Kč
Ryby zapečené s pórkem

Ryby zapečené s pórkem

2 hlasy
55min 419 kJ 140 Kč
Pstruzi s paprikou a cuketou

Pstruzi s paprikou a cuketou

1 hlas
1h a 5min 444 kJ 190 Kč
Ryby dušené s paprikou

Ryby dušené s paprikou

2 hlasy
50min 436 kJ 99 Kč
Ryba dušená s hráškem

Ryba dušená s hráškem

2 hlasy
55min 665 kJ 150 Kč

Články nejen o vaření