Prostreno.cz

Pikantní rybí karbanátky

Jemné rybí maso dostane díky chilli pikantní chuť.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 617 kJ / 147 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy10g
tuky8g

Ingredience na

  • 600 g rybího masa bez kostí - nebo mražené filé
  • 150 g vařených brambor
  • 3 ks lahůdkové cibulky s natí
  • 4 lžíce mražené kukuřice
  • 4 špetky soli
  • 1 ks vejce
  • 2 špetky chilli vloček
  • 0,5 hrnku strouhanky - nebo podle potřeby
  • Na posypání
  • 6 snítek koriandru, nebo zelené petrželky
  • Na smažení
  • 120 ml oleje

Postup přípravy

  1. Do velké misky dejte jemně nasekané rybí maso.
  2. Přidejte drobně nakrájenou cibulku s natí, rozmačkané brambory, rozmraženou kukuřici, vejce, chilli vločky a podle potřeby strouhanku.
  3. Směs podle chuti osolte a dobře promíchejte.
  4. Vytvarujte karbanátky které opečte z obou stran na oleji. Opečené pokládejte na papírový ubrousek.
  5. Podávejte posypané lístky koriandru, nebo petrželky.

TIP:

Pokud chcete podávat karbanátky dětem, chilli nepřidávejte.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    50,80g
  • Sacharidy:

    134,16g
    • Cukry:

      19,73g
  • Tuky:

    111,51g
  • Vláknina:

    9,00g

Aktivita pro spálení: 147 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

43

minut uklízení



Podobné recepty

Pstruzi pečeni s bramborami

(5 hlasů)
1h a 10min
804 kJ

Treska s hráškem a slaninou

(7 hlasů)
1h a 5min
901 kJ

Marinované krevety

(7 hlasů)
55min
371 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pikantní rybí karbanátky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat