Prostreno.cz

Třešně s rumem

Takto připravené třešně jsou vhodné nejen k pečení koláčů, ale i k přípravě různých dezertů a nápojů.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 0min
  • 391 kJ / 93 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy22g
tuky0g

Ingredience na

  • 2 kg vypeckovaných třešní
  • 500 g pískového cukru
  • 1 l vody
  • 80 ml citronové šťávy
  • 240 ml tmavého rumu

Postup přípravy

  1. Do velkého hrnce nalijte vodu, přiveďte ji k varu, přidejte cukr a nechte cukr rozpustit.
  2. Do sirupu přilijte citronovou šťávu a důkladně promíchejte. Odstraňte ze zdroje tepla.
  3. Třešně rozdělte do vyvařených sklenic, zalijte je cukrovou vodou a dolijte rumem, na jednu sklenici 60 ml rumu.
  4. Sklenice uzavřete víčky a sterilujte při 85 °C po dobu 25 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    2,04g
  • Sacharidy:

    124,80g
    • Cukry:

      115,70g
  • Tuky:

    1,01g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 93 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

27

minut uklízení



Podobné recepty

Marinovaná rajčata

(3 hlasů)
40min
133 kJ

Čatní z aronie

(1 hlasů)
1h a 5min
932 kJ

Hruškový kompot

(1 hlasů)
30min
324 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Třešně s rumem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat