Prostreno.cz

Bramborový koláč

Vrstvený bramborový koláč se šafránovým máslem.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 451 kJ / 107 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy15g
tuky5g

Ingredience na

  • 100 ml rozpuštěného másla
  • 5 snítek šafránu
  • 1.5 kg brambor
  • 2 špetky mletého bílého pepře
  • 0.5 lžičky soli
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 0.5 hrnku jemně nasekané pažitky

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na teplotu na 190°C.
  2. Do rozpuštěného másla dejte snítky šafránu a promíchejte.Nechte 10 minut stát .
  3. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
  4. Pánev vhodnou na pečení v troubě vymažte šafránovým máslem.
  5. Začněte ve středu pánve, ukládejte do kruhu plátky brambor tak,aby se lehce překrývaly , zaplňte celé dno pánve.
  6. Plátky potřete šafránovým máslem,jemně osolte a opepřete.
  7. Postupujte stejným způsobem až spotřebujete všechny brambory.
  8. Brambory zalijte vývarem a pečte v předehřáté troubě doměkka a dozlatova.
  9. Brambory podávejte posypané pažitkou. Vhodná příloha je zeleninový salát,nebo mléko.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    18,30g
  • Sacharidy:

    94,30g
    • Cukry:

      2,33g
  • Tuky:

    88,36g
  • Vláknina:

    7,00g

Aktivita pro spálení: 107 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

31

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Bramborový koláč

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat