Prostreno.cz

Ryba s pomerančovou omáčkou

Vyzkoušejte tento recept s exotickou chutí.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 546 kJ / 130 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy7g
tuky8g

Ingredience na

  • 4 porce filé ze pstruha, nebo candáta
  • 6 lžic rozpuštěného másla
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 špetky drceného kmínu
  • 1.5 lžičky pískového cukru
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 350 ml čerstvé pomerančové šťávy
  • 3 lžíce limetová šťáva
  • 1 lžíce pomerančové kůry - nastrouhané
  • Na ozdobu
  • 1 ks bio pomeranče - nakrájený na tenké plátky

Postup přípravy

  1. Rybu z obou stran osolte, posypte kmínem a uložte do pekáčku.
  2. Ryby přelijte rozpuštěným máslem a vložte je do trouby předehřáté na 190 °C, přikryjte alobalem a pečte přibližně 20-25 minut.
  3. Do rendlíku nalijte pomerančovou šťávu, přidejte cukr, špetku soli a přiveďte k varu.
  4. V limetové šťávě rozmíchejte kukuřičný škrob a vmíchejte ho do pomerančové šťávy. Vařte za stálého míchání 5 minut. Odstavte z ohně a do omáčky přidejte pomerančovou kůru.
  5. Rybu podávejte přelitou omáčkou.
  6. Před podáváním ozdobte plátkem pomeranče. Můžete přidat porci zeleniny.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    39,00g
  • Sacharidy:

    277,50g
    • Cukry:

      119,60g
  • Tuky:

    107,82g
  • Vláknina:

    12,00g

Aktivita pro spálení: 130 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

38

minut uklízení



Podobné recepty

Kalamáry s rajčaty a olivami

(1 hlasů)
1h a 5min
462 kJ

Citronový pstruh

(5 hlasů)
45min
775 kJ

Špízy z lososa

(2 hlasů)
35min
1006 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryba s pomerančovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat