Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Kalamáry s rajčaty a olivami

lentilka
1hlas
Hodnotit

1h a 5min

20min příprava

45min vaření

462 kJ

energetická hodnota na 100g

145 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:4g tuky12g sacharidy6g bílkoviny

Kalamáry s rajčaty a olivami.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 800 g kalamárů
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 60 ml olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks velké cibule
  • 100 g zelených oliv bez pecek
  • 2 ks bobkového listu
  • 500 g konzervovaných, krájených rajčat
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks zelené papriky
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 1 ks bio citrónu - kůra nakrájená na silnější proužky

Postup přípravy

  • Očištěné kalamáry nakrájejte na přibližně 2 cm proužky, nasypte je do misky, jemně je osolte, opepřete a zakápněte citronovou šťávou.
  • Na 2 lžících oleje nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte nakrájený česnek, nakrájenou papriku a 2 minuty míchejte.
  • K cibuli a paprice přidejte překrojené olivy, bobkové listy a rajčata.
  • Podle chuti osolte, opepřete a duste 25 minut.
  • Kalamáry orestujte na oleji přibližně 4-5 minut, záleží na tom, jak velké kusy máte.
  • Orestované kalamáry přidejte do rajčatové směsi, promíchejte, posypte citronovou kůrou a hned podávejte.
Květákový salát s jablky

Květákový salát s jablky

60min 260kJ 120 Kč

Podobné recepty

Mořský vlk pečený s bylinkami

Mořský vlk pečený s bylinkami

2 hlasy
1h a 10min 764 kJ 175 Kč
Restovaná ryba s rajčaty

Restovaná ryba s rajčaty

1 hlas
45min 603 kJ 260 Kč
Treska s česnekem a petrželkou

Treska s česnekem a petrželkou

4 hlasy
50min 869 kJ 160 Kč
Krevety s ananasem

Krevety s ananasem

4 hlasy
15min 457 kJ 165 Kč
Grilovaný mořský vlk

Grilovaný mořský vlk

4 hlasy
35min 455 kJ 130 Kč
Ryby dušené s petrželkou

Ryby dušené s petrželkou

1 hlas
1h a 5min 344 kJ 180 Kč

Články nejen o vaření