Prostreno.cz

Portobello plněné rýží a sýrem

Plněné žampiony jsou oblíbeným předkrmem nebo skvělým tipem na rychlou večeři.

  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 510 kJ / 122 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy7g
tuky7g

Ingredience na

  • 4 ks žampionů
  • 4 lžíce vařené rýže
  • 1 ks červené papriky - nakrájené na kostičky
  • 1 stroužek česneku
  • 0.5 ks červené cibule - jemně nakrájené
  • 1 ks malé chilli papričky - volitelné
  • 4 lžíce nastrouhaného parmezánu
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • Na posypání
  • 4 lžíce strouhaného parmezánu
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Žampiony omyjte, vyřízněte nožičky a nakrájejte je najemno.
  3. V pánvi rozehřejte olej, máslo, přidejte nakrájené nožičky hub, červenou papriku, jemně nasekaný česnek, cibuli, chilli papričku a restujte 5-8 minut.
  4. Přidejte rýži, 4 lžíce parmezánu a promíchejte.
  5. Houby uložte do vymazané zapékací misky a naplňte je připravenou rýžovou směsí.
  6. Pečte v předehřáté troubě 20-25 minut.
  7. Před podáváním ještě posypte sýrem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Portobello plněné rýží a sýrem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat