276 kJ
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:5g tuky4g sacharidy1g bílkoviny
Do repertoáru chuťovek k letnímu grilování určitě přidejte tuto pikantní salsu. Nezklame vás.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
800 g
konzervovaných rajčat
1 ks
chilli papričky
4 lžíce
olivového oleje
1 ks
velké, bílé cibule
1 ks
velké, oloupané avokádo
- zralé
2 ks
žluté papriky
3 stroužky
česneku
4 špetky
soli
2 snítky
čerstvého koriandru pouze lístky
3 lžíce
limetkové šťávy
Postup přípravy
Rajčata s nálevem, chilli papričku, oloupanou cibuli, očištěné papriky a oloupaný česnek nasekejte v robotu, nesmí vám vzniknout kaše. Zeleninu můžete nasekat i nožem.
Nasekanou zeleninu dejte do misky.
Přidejte na malé kostičky nakrájené avokádo, olej, lístky koriandru, podle chuti osolte a dochuťte limetkovou šťávou (můžete přidat i špetku cukru).
Před podáváním nechte 30 minut v chladu.