Prostreno.cz

Lilek plněný bylinkovým sýrem

Plněný lilek patří k nejoblíbenějším úpravám této zeleniny.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 5min

    35min příprava

    30min vaření

  • 758 kJ / 181 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny17g
sacharidy12g
tuky11g

Ingredience na

  • 2 ks větších lilků
  • 1 lžička soli
  • 0.5 lžičky mletého černého pepře
  • 6 lžic olivového oleje
  • 1 ks kvalitní kořeněné klobásy
  • 200 g čerstvého sýra s bylinkami - např.President apod.
  • 4 lžíce mozzarelly - nastrouhané
  • 10 lístků čerstvé bazalky
  • 600 ml rajčatové omáčky

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Lilek nakrájejte podélně na plátky, plátky osolte, opepřete a velmi jemně potřete olejem.
  3. Plátky opečte z obou stran na středně předehřátém grilu, přibližně 2 minuty z každé strany.
  4. Klobásu nasekejte na velmi drobné kousky, nasypte je do misky, přidejte sýr, 5 lístků jemně nasekané bazalky a dobře promíchejte.
  5. Na konec každého plátku lilku položte vrchovatou lžičku připraveného sýra a lilek srolujte.
  6. Na dno zapékací misky rozprostřete rajčatovou omáčku.
  7. Na omáčku položte připravené rolky lilku, vše pokapejte olejem a pečte 20 minut v předehřáté troubě.
  8. Ještě horké posypte nastrouhanou mozzarellou a zbytkem nasekané bazalky.

TIP:

Místo rajčatové omáčky můžete použít konzervovaná rajčata, která podle potřeby dochuťte.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Lilek plněný bylinkovým sýrem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat