Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Plněná máslová dýně

Mikeš
1hlas
Hodnotit

1h a 45min

45min příprava

60min vaření

580 kJ

energetická hodnota na 100g

140 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:7g tuky5g sacharidy12g bílkoviny

Máslová dýně plněná kuřecím masem.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 2 ks máslové dýně - velké přibližně 20 cm
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks cibule - drobně nakrájené
  • 1 stroužek česneku - nasekaného
  • 300 g vařeného kuřecího masa - nebo dušeného
  • 4 lžíce konzervované kukuřice - scezená,propláchnutá,okapaná
  • 3 lžíce plátků mandlí - nasekaných
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 4 lžíce bílého jogurtu
  • 4 lžíce tvarohu
  • 3 lžíce petrželky - nakrájené
  • 120 g tvrdého strouhaného sýra

Postup přípravy

  • Dýně podélně překrojte a vyberte lžíci semena.
  • Dýně uložte řeznou stranou dolů do pekáčku, přikryjte je alobalem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 20-25 minut.
  • Z každé poloviny dýně odeberte lžíci dužiny. Dužinu dejte do misky.
  • Ve velké pánvi nechte na oleji orestovat nakrájenou cibuli a česnek.
  • Přidejte drobně nasekané kuřecí maso, kukuřici, mandle, podle chuti osolte, opepřete a promíchejte.
  • Smíchejte jogurt, tvaroh a nasekanou petrželku.
  • Dýně nejdříve naplňte připraveným tvarohem, nahoru položte masovou směs, posypte strouhaným sýrem a dejte na 10-15 minut do trouby.
Salát z jablek a ořechů

Salát z jablek a ořechů

2 hlasy
20min 646kJ 65 Kč
Chlebíček s hruškami

Chlebíček s hruškami

4 hlasy
1h a 30min 1027kJ 110 Kč

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Podobné recepty

Rýže s dýni a nivou

Rýže s dýni a nivou

11 hlasů
50min 524 kJ 85 Kč
Dušená dýně

Dušená dýně

9 hlasů
55min 150 kJ
Pečená plněná dýně

Pečená plněná dýně

19 hlasů
1h a 30min 658 kJ 95 Kč
Plněná máslová dýně

Plněná máslová dýně

15 hlasů
60min 711 kJ 95 Kč
Plněná pečená dýně

Plněná pečená dýně

13 hlasů
1h a 20min 303 kJ 85 Kč
Zapečená dýně s houbami

Zapečená dýně s houbami

14 hlasů
1h a 30min 390 kJ 140 Kč

Články nejen o vaření