Prostreno.cz

Šípkový likér

Domácí likér jako skvělý aperitiv i „medicína“.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 40min

    30min příprava

    10min vaření

  • 933 kJ / 222 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy26g
tuky3g

Ingredience na

  • 500 g šípků
  • 200 g pískového cukru
  • 1 l vodky - nebo jiného destilátu
  • 250 ml vody
  • 2 lžíce rozinek - spařených horkou vodou
  • 3 kuličky nového koření
  • 3 ks hřebíčku
  • 1 ks tyčinky skořice
  • 1 ks kůra z ½ bio pomeranče - vcelku
  • 1 ks kůra z ½ bio citrónu - vcelku

Postup přípravy

  1. Šípky očištěné od stopek a okvětí nasypte do nádoby, kterou lze dobře uzavřít.
  2. Přidejte horkou vodou spařené rozinky, citronovou a pomerančovou kůru, skořici, hřebíček a nové koření.
  3. Vše zalijte vodkou, uzavřete a dejte na 3 týdny odležet.
  4. Vodku se šípky sceďte a smíchejte s vychlazeným cukerným roztokem, který připravte svařením vody a cukru. Svařený cukr nechte vychladnout.
  5. Likér přelijte do lahví a nechte ještě týden odležet na chladném a temném místě.

TIP:

Očištěné šípky před nasypáním do nádoby rozdrťte.





Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Šípkový likér

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat