Prostreno.cz

Plněné vepřové maso

Vepřová roláda plněná bylinkami a sýrem.

Ohodnotit
(5 hlasů)
sun
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 735 kJ / 175 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy2g
tuky16g

Ingredience na

  • 1 kg vepřového masa - nejlépe kýta
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 1 svazek směsi bylinek - petržel,majoránka,kerblík,oregano aj.
  • 120 g tvrdého sýra - nakrájený na kostičky
  • 1 ks paprika kozí roh
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce strouhané citronové kůry
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce studeného másla

Postup přípravy

  1. Papriku kozí roh bez semínek nakrájejte na tenké plátky .
  2. Maso na několika místech nařízněte a rozklepejte na plát.
  3. Maso osolte,opepřete,posypte citronovou kůrou,nasekanými bylinkami,nasekaným česnekem,paprikou nakrájenou na plátky a sýrem nakrájeným na kostičky.
  4. Maso stočte jako roládu a ovažte ji potravinářským provázkem. Roládu uložte do pekáčku,podlijte ji vývarem,přikryjte a pečte v troubě předehřáté na 180°C přibližně hodinu.
  5. Měkké maso vyndejte a do omáčky vmíchejte studené máslo.

TIP:

Můžete připravit i dvě menší rolády.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    21,22g
  • Sacharidy:

    52,50g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    106,58g
  • Vláknina:

    2,70g

Aktivita pro spálení: 175 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

52

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Plněné vepřové maso

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat