Prostreno.cz

Treska s rozinkovou omáčkou

Recept na chutně připravenou tresku.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 60min

    20min příprava

    40min vaření

  • 877 kJ / 209 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy15g
tuky11g

Ingredience na

  • 1 kg tresky
  • 6 špetek soli
  • 2 lžíce oregána
  • 6 lžic olivového oleje
  • Na omáčku
  • 150 ml polosladkého červeného vína
  • 10 lžic octa balsamico
  • 50 g rozinek
  • 100 g másla
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička škrobové moučky
  • 2 ks badyánu

Postup přípravy

  1. Omyté rozinky namočte do balsamicového octa na 30 minut. Dobře omytou rybu osolte, posypte oregánem a na olivovém oleji pomalu opečte.
  2. Na pánev nalijte víno, ocet balsamico i s rozinkami, přidejte badyán, sůl a povařte, až se omáčka zredukuje na polovinu.
  3. Do omáčky zašlehejte metličkou máslo, škrobovou moučku a podle chuti osolte. Povařte 5 minut. Na talíře rozdělte porce ryby a podávejte přelité omáčkou. Ozdobte čerstvou bylinkou.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Těstovina s klobásou

(2 hlasů)

Jarní zeleninová polévka

(4 hlasů)

Zeleninové placky se sýrem

(3 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Treska s rozinkovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat