Prostreno.cz

Polévka z lilku

Hustá, sytá, krémová polévka z pečeného lilku.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 45min

    60min příprava

    45min vaření

  • 550 kJ / 131 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy7g
tuky11g

Ingredience na

  • 1 ks většího lilku
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 3 špetky soli
  • 0.5 lžičky drceného koriandru
  • 1 špetka kmínu
  • 1 ks šalotky
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce domácího zeleninového vývaru - nebo z kostky
  • 3 ks lahůdkové cibulky - nať
  • 50 g plátků mandlí - orestovaných

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Nejprve si připravte lilek. Dobře jej omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Položte je na papírový ubrousek a mírně osolte. Nechte je alespoň 30 minut vypotit, aby ztratily vodu.
  3. Přebytečnou vodu setřete, plátky položte na plech vyložený pečícím papírem a všechny potřete olejem.
  4. Vložte je do předehřáté trouby a pečte přibližně 20 minut, dokud nezískají zlatavou barvu. Nesmí se připálit.
  5. Na másle nechte zpěnit nakrájenou šalotku, přidejte koriandr, kmín a minutu míchejte, zalijte vývarem a vařte 5 minut.
  6. Do vývaru nasypte pečený lilek, polévku rozmixujte a prohřejte.
  7. Před podáváním polévku posypte mandlemi a nakrájenou cibulovou natí.

TIP:

Polévku můžete zjemnit kokosovým mlékem, nebo smetanou.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z lilku

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat