Prostreno.cz

Polévka z jablek a červené řepy

Klasická, chutná a zdravá podzimní polévka.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 270 kJ / 64 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy8g
tuky3g

Ingredience na

  • 300 g červené řepy
  • 1 ks červené cibule
  • 2 ks jablek
  • 0.5 ks malé petržele
  • 2 lžíce oleje
  • 1.8 l zeleninového vývaru
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 1 lžička pískového cukru - podle chuti víc
  • 2 špetky soli
  • Na posypání
  • 100 g hoblinek parmezánu

Postup přípravy

  1. Oloupanou, nakrájenou cibuli nechte zesklovatět na oleji.
  2. Přidejte na kostičky nakrájenou, oloupanou řepu, na kostičky nakrájená jablka a nastrouhanou petržel. Jablka nemusíte loupat.
  3. Vše zalijte vývarem a vařte 25-30 minut.
  4. Polévku dochuťte solí, vinným octem a cukrem.
  5. Podávejte posypané parmezánem.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rybí karbanátky

(5 hlasů)

Dušená zelenina s rýží

(2 hlasů)

Játra dušená s paprikami

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Polévka z jablek a červené řepy

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat