Prostreno.cz

Vepřové plátky s paprikou a rajčaty

Lehce pikantní maso se zeleninou.

Ohodnotit
(5 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 493 kJ / 117 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy5g
tuky10g

Ingredience na

  • 700 g vepřového masa - plec,kýta,nebo kotleta
  • 500 g rajčat
  • 1 ks velké červené papriky
  • 1 ks velké zelené papriky
  • 1 ks červené cibule
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 400 ml masového vývaru
  • 4 lžíce ostrého kečupu
  • 5 špetek soli
  • 2 lžíce instantní jíšky

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Papriky nakrájejte na proužky, oloupanou cibuli a rajčata nakrájejte na plátky.
  3. Zeleninu nasypte do pekáčku, jemně ji osolte, zakápněte olejem a promíchejte.
  4. Maso nakrájejte na 4 plátky a dlaní je lehce naklepejte.
  5. Maso osolte a položte na zeleninu v pekáčku, přilijte vývar smíchaný s kečupem a přikryté duste v troubě 50 minut, nebo až je maso zcela měkké.
  6. Šťávu zahustěte instantní jíškou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    39,93g
  • Sacharidy:

    99,71g
    • Cukry:

      31,00g
  • Tuky:

    164,43g
  • Vláknina:

    5,10g

Aktivita pro spálení: 117 kcal

14

minut jízdy na kole

11

minut běhu

34

minut uklízení



Podobné recepty

Kuličky z vepřového masa se špenátem

(1 hlasů)
1h a 15min
830 kJ

Masové plátky plněné švestkami

(3 hlasů)
2h a 0min
431 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové plátky s paprikou a rajčaty

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat