Kuličky z vepřového masa se špenátem
Pikantní masové kuličky se špenátem a parmazánem.
-
1h a 15min
30min příprava
45min vaření
-
861 kJ / 205 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny8g
sacharidy7g
tuky15g
Ingredience na
- 800 g
mletého libového vepřového masa
- 2 lžíce
oleje
- 2 stroužky
česneku
- 1 ks
červené cibule
- 1 hrst
baby špenátu
- 4 špetky
soli
- 2 špetky
chilli vloček
- 0.5 hrnku
panko strouhanky
- 80 g
strouhaného parmazánu
- 1 ks
vejce
- 0.5 hrnku
řeckého jogurtu
- 0.5 hrnku
čerstvé petrželky
- nasekané
- 1 lžička
sušeného oregana
- 1 ks
nakládané červené kapie
- 2 lžíce
oleje
Postup přípravy
- V kastrolu nechte na rozehřátém oleji zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli.
- Přidejte nakrájený česnek, maso a duste 15 minut.
- K masu vmíchejte špenát, promíchejte, nechte špenát zavadnout a pak nechte maso vychladnout.
- Maso nasypte do misky, přidejte rozšlehané vejce, jogurt, petrželku, drobně nakrájenou papriku, parmazán, chilli vločky, oregano, podle potřeby strouhanku, podle chuti osolte a vše důkladně promíchejte.
- Ze směsi tvarujte kuličky, nebo šišky a pokládejte je na plech vyložený pečícím papírem.
- Kuličky potřete olejem, přikryjte je alobalem a pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 25 minut.
TIP:
Kuličky můžete připravit i z krůtího masa.