55min
20min příprava
35min vaření
387 kJ
energetická hodnota na 100g
120 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:6g tuky8g sacharidy3g bílkoviny
Jemná zeleninová polévka.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
1 ks
pórku
- pouze bílá část
2 ks
menších brambor
2 lžíce
másla
2 stroužky
česneku
- prolisovaného
250 g
růžičkové kapusty
1.7 l
zeleninového vývaru
200 ml
smetany na vaření
100 g
strouhaného sýra
- nejlépe čedar
6 lžic
olivového, nebo ořechového oleje
Postup přípravy
Očištěný pórek nakrájejte a nechte zesklovatět na másle.
Přidejte oloupané, nakrájené brambory, vývar a vařte, až jsou brambory měkké.
Polévku rozmixujte.
Do polévky nasypte nakrájenou růžičkovou kapustu, přidejte smetanu a vařte 10-15 minut, až kapusta změkne, neměla by být rozvařená.
Dochuťte česnekem.
Polévku podávejte posypanou sýrem a pokapanou olejem.