Prostreno.cz

Polévka s růžičkovou kapustou

Jemná zeleninová polévka.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 388 kJ / 92 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy8g
tuky6g

Ingredience na

  • 1 ks pórku - pouze bílá část
  • 2 ks menších brambor
  • 2 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku - prolisovaného
  • 250 g růžičkové kapusty
  • 1.7 l zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • 100 g strouhaného sýra - nejlépe čedar
  • 6 lžic olivového, nebo ořechového oleje

Postup přípravy

  1. Očištěný pórek nakrájejte a nechte zesklovatět na másle.
  2. Přidejte oloupané, nakrájené brambory, vývar a vařte, až jsou brambory měkké.
  3. Polévku rozmixujte.
  4. Do polévky nasypte nakrájenou růžičkovou kapustu, přidejte smetanu a vařte 10-15 minut, až kapusta změkne, neměla by být rozvařená.
  5. Dochuťte česnekem.
  6. Polévku podávejte posypanou sýrem a pokapanou olejem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka s růžičkovou kapustou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat