Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Karotková polévka

lanvin
6hlasů
Hodnotit

50min

20min příprava

30min vaření

201 kJ

energetická hodnota na 100g

90 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:1g tuky9g sacharidy2g bílkoviny

Karotka, brambory, zázvor, cibulka a citronová tráva, zajímavá kombinace chutí.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 kg karotky
  • 1 stonek citronové trávy
  • 0.5 lžičky čerstvého zázvoru - nastrouhaného
  • 2 l slabého zeleninového vývaru
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3 ks lahůdkové cibulky
  • 2 ks menších brambor - oloupané,nakrájené na kostičky
  • 200 g mraženého hrášku
  • 1 špetka soli

Postup přípravy

  • Citronovou trávu nakrájejte nadrobno.
  • Nať lahůdkové cibulky našikmo nakrájejte.
  • Cibulky nakrájejte a na rozehřátém oleji s máslem krátce orestujte.
  • Očištěnou karotku nakrájejte na kousky velké přibližně 3 cm a kousky nasypte k cibuli.
  • Přidejte citronovou trávu a vše minutku míchejte.
  • Zalijte vývarem, přidejte kostičky brambor, hrášek a vařte, až je karotka měkká, ne rozvařená!
  • Přibližně polovinu karotky vyndejte děrovanou lžící a polévku rozmixujte.
  • Do polévky dejte zpět nerozmixovanou karotku.
  • Polévku dochuťte zázvorem a podle chuti solí.
  • Polévku podávejte posypanou nakrájenou natí cibulky.
Jablka plněná sýrem

Jablka plněná sýrem

1 hlas
45min 821kJ 110 Kč
Cuketový koláč s kakaem

Cuketový koláč s kakaem

1 hlas
1h a 15min 941kJ 110 Kč

Podobné recepty

Polévka z řapíkatého celeru

Polévka z řapíkatého celeru

3 hlasy
55min 238 kJ 80 Kč
Polévka z černých fazolí

Polévka z černých fazolí

6 hlasů
35min 294 kJ 80 Kč
Brokolicová polévka s nivou

Brokolicová polévka s nivou

2 hlasy
45min 274 kJ 120 Kč
Polévka s krůtím masem

Polévka s krůtím masem

3 hlasy
1h a 5min 390 kJ 140 Kč
Asijská zeleninová polévka

Asijská zeleninová polévka

4 hlasy
1h a 5min 200 kJ 99 Kč
Kuřecí polévka s řapíkatým celerem

Kuřecí polévka s řapíkatým celerem

1 hlas
1h a 20min 280 kJ 140 Kč

Články nejen o vaření