Prostreno.cz

Polévka z řapíkatého celeru

Jednoduchá, krémová polévka z řapíkatého celeru.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 261 kJ / 62 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky3g

Ingredience na

  • 1.5 l domácího zeleninového vývaru
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks malé cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 200 ml smetany na vaření
  • 6 špetek hrubě mletého pepře
  • Na ozdobu
  • 2 stonky řapíkatého celeru

Postup přípravy

  1. Na másle nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli, přidejte očištěné, nakrájené stonky celeru a minutu míchejte.
  2. Zalijte vývarem, přidejte nasekaný česnek a vařte 15-20 minut.
  3. Polévku rozmixujte.
  4. Přidejte víno, smetanu a polévku nechte projít varem.
  5. Podávejte posypané pepřem a ozdobené kousky řapíkatého celeru.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    23,40g
  • Sacharidy:

    136,30g
    • Cukry:

      17,00g
  • Tuky:

    98,13g
  • Vláknina:

    30,00g

Aktivita pro spálení: 62 kcal

7

minut jízdy na kole

5

minut běhu

18

minut uklízení



Podobné recepty

Pórková polévka se slaninou

(6 hlasů)
1h a 5min
461 kJ

Zeleninová polévka s fazolemi

(3 hlasů)
55min
164 kJ

Portugalská rybí polévka

(4 hlasů)
50min
352 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Polévka z řapíkatého celeru

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat