Prostreno.cz

Dušené kuře

Recept na porcované dušené kuře, jehož chuť obohatí estragon.

Ohodnotit
(18 hlasů)
  • 1h a 5min

    15min příprava

    50min vaření

  • 601 kJ / 143 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy6g
tuky5g

Ingredience na

  • 1,5-2 kg kuřete
  • 3 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky hrubě mletého pepře
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 100 ml suchého vermutu
  • 1 miska hladké mouky
  • 350 ml kuřecího vývaru
  • 150 ml smetany 33%
  • 3 snítky čerstvého estragonu
  • 3 lžíce hrubozrné hořčice

Postup přípravy

  1. Omyté kuře naporcujte. Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte. Kuře posypte solí a pepřem.
  2. Maso obalte v mouce a opečte ze všech stran na oleji. Opečené maso vyndejte na talíř.
  3. Na oleji orestujte cibuli a česnek, zalijte vermutem a vývarem. Vložte zpět maso a přikryté duste 30 minut.
  4. Zalijte smetanou, přidejte nasekaný estragon a hořčici. Poduste dalších 15 minut.

TIP:

Vermut je všeobecné označení pro typ aromatizovaných vín. Původ vermutu je v severní Itálii, měl by se vyrábět z vín alkoholických, s nižším podílem kyselin, neutrálních.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušené kuře

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat