Prostreno.cz

Dušené kuře

Recept na porcované dušené kuře, jehož chuť obohatí estragon.

15.07.2011 lanvin
1h a 5min

15min příprava

50min vaření

841 kJ / 200 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Omyté kuře naporcujte. Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte. Kuře posypte solí a pepřem.
  2. Maso obalte v mouce a opečte ze všech stran na oleji. Opečené maso vyndejte na talíř.
  3. Na oleji orestujte cibuli a česnek, zalijte vermutem a vývarem. Vložte zpět maso a přikryté duste 30 minut.
  4. Zalijte smetanou, přidejte nasekaný estragon a hořčici. Poduste dalších 15 minut.

TIP:

Vermut je všeobecné označení pro typ aromatizovaných vín. Původ vermutu je v severní Itálii, měl by se vyrábět z vín alkoholických, s nižším podílem kyselin, neutrálních.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    674,09 g
  • Sacharidy:

    301,89 g
    • Cukry:

      25,04 g
  • Tuky:

    403,00 g
  • Vláknina:

    17,78 g

Aktivita pro spálení:

1990 kcal
248

minut jízdy na kole

189

minut běhu

594

minut uklízení





Podobné recepty

Jarní kuře

(38 hlasů)
35min
480 kJ

Pečené kuřecí kousky

(23 hlasů)
60min
1210 kJ

Ostrá kuřecí křidélka

(30 hlasů)
60min
1061 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dušené kuře

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba