Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Dušené kuře

lanvin
18hlasů
Hodnotit

1h a 5min

15min příprava

50min vaření

601 kJ

energetická hodnota na 100g

140 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:5g tuky6g sacharidy10g bílkoviny

Recept na porcované dušené kuře, jehož chuť obohatí estragon.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1,5-2 kg kuřete
  • 3 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky hrubě mletého pepře
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 100 ml suchého vermutu
  • 1 miska hladké mouky
  • 350 ml kuřecího vývaru
  • 150 ml smetany 33%
  • 3 snítky čerstvého estragonu
  • 3 lžíce hrubozrné hořčice

Postup přípravy

  • Omyté kuře naporcujte. Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte. Kuře posypte solí a pepřem.
  • Maso obalte v mouce a opečte ze všech stran na oleji. Opečené maso vyndejte na talíř.
  • Na oleji orestujte cibuli a česnek, zalijte vermutem a vývarem. Vložte zpět maso a přikryté duste 30 minut.
  • Zalijte smetanou, přidejte nasekaný estragon a hořčici. Poduste dalších 15 minut.
TIP:

Vermut je všeobecné označení pro typ aromatizovaných vín. Původ vermutu je v severní Itálii, měl by se vyrábět z vín alkoholických, s nižším podílem kyselin, neutrálních.

Slaninové brambory

Slaninové brambory

1h a 30min 620kJ 105 Kč
Rozmarýnové kuličky

Rozmarýnové kuličky

1h a 15min 973kJ 180 Kč

Podobné recepty

Jarní kuře

Jarní kuře

37 hlasů
35min 401 kJ 132 Kč
Pečené kuřecí kousky

Pečené kuřecí kousky

22 hlasů
60min 909 kJ 115 Kč
Ostrá kuřecí křidélka

Ostrá kuřecí křidélka

30 hlasů
60min 792 kJ 54 Kč
Kuře s ořechy

Kuře s ořechy

22 hlasů
1h a 30min 989 kJ 135 Kč
Kuřecí čtvrtky s pomerančem

Kuřecí čtvrtky s pomerančem

15 hlasů
60min 736 kJ 98 Kč
Kuře s omáčkou barbecue

Kuře s omáčkou barbecue

17 hlasů
1h a 50min 499 kJ 144 Kč

Články nejen o vaření