Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Gratinovaný celer

sun
0hlasů
Hodnotit

2h a 0min

30min příprava

1h a 30min vaření

517 kJ

energetická hodnota na 100g

130 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:9g tuky6g sacharidy5g bílkoviny

Celer zapečený se sýrem a smetanou.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 500 ml smetany na vaření
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 2 ks velké bulvy celeru
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 150 g strouhaného čedaru
  • 0.5 svazku pažitky - nakrájené

Postup přípravy

  • V hrnci přiveďte k varu smetanu s vývarem.
  • Celer oloupejte a nakrájejte na čtvrtky.
  • Kousky celeru vložte do smetany s vývarem a vařte přibližně 30 minut, nebo až je celer skoro měkký.
  • Troubu předehřejte na 180 °C.
  • Uvařený celer vyndejte a nakrájejte ho na přibližně půlcentimetrové plátky.
  • Smetanu a vývar vařte, až se tekutina zredukuje na polovinu, pak vmíchejte hořčici a podle chuti opepřete, případně osolte.
  • Plátky celeru nasypte do zapékací misky, rozprostřete je po celém dně a posypte je tymiánem.
  • Celer přelijte smetanou s vývarem a dejte na 30 minut do předehřáté trouby.
  • Po třiceti minutách posypte celer sýrem smíchaným s pažitkou a dejte ještě na 10 minut do trouby.
TIP:

Pokud nemáte rádi tymián, použijte oblíbené bylinky.

Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

7 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

4 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Brambory s koprovým přelivem

Brambory s koprovým přelivem

3 hlasy
45min 386 kJ 90 Kč
Zapečená rýže

Zapečená rýže

5 hlasů
1h a 10min 985 kJ 90 Kč
Fazole se zeleninou

Fazole se zeleninou

1 hlas
1h a 25min 249 kJ 140 Kč
Vařené brambory s cibulovou omáčkou

Vařené brambory s cibulovou omáčkou

1 hlas
35min 374 kJ 60 Kč
Ryba s rajčaty a olivami

Ryba s rajčaty a olivami

0 hlasů
50min 457 kJ 270 Kč
Špagety s mletým masem a hráškem

Špagety s mletým masem a hráškem

1 hlas
1h a 20min 1080 kJ 150 Kč

Články nejen o vaření