Prostreno.cz

Gratinovaný celer

Celer zapečený se sýrem a smetanou.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 2h a 0min

    30min příprava

    1h a 30min vaření

  • 542 kJ / 129 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy7g
tuky9g

Ingredience na

  • 500 ml smetany na vaření
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 2 ks velké bulvy celeru
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 150 g strouhaného čedaru
  • 0.5 svazku pažitky - nakrájené

Postup přípravy

  1. V hrnci přiveďte k varu smetanu s vývarem.
  2. Celer oloupejte a nakrájejte na čtvrtky.
  3. Kousky celeru vložte do smetany s vývarem a vařte přibližně 30 minut, nebo až je celer skoro měkký.
  4. Troubu předehřejte na 180 °C.
  5. Uvařený celer vyndejte a nakrájejte ho na přibližně půlcentimetrové plátky.
  6. Smetanu a vývar vařte, až se tekutina zredukuje na polovinu, pak vmíchejte hořčici a podle chuti opepřete, případně osolte.
  7. Plátky celeru nasypte do zapékací misky, rozprostřete je po celém dně a posypte je tymiánem.
  8. Celer přelijte smetanou s vývarem a dejte na 30 minut do předehřáté trouby.
  9. Po třiceti minutách posypte celer sýrem smíchaným s pažitkou a dejte ještě na 10 minut do trouby.

TIP:

Pokud nemáte rádi tymián, použijte oblíbené bylinky.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Gratinovaný celer

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat