Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Fazole se zeleninou

lentilka
1hlas
Hodnotit

1h a 25min

25min příprava

60min vaření

249 kJ

energetická hodnota na 100g

140 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:4g tuky4g sacharidy2g bílkoviny

Černé fazole se zeleninou.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 250 g černých fazolí
  • 2 lžíce oleje
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 ks malé cukety
  • 1 ks červené cibule
  • 2 ks česneku
  • 1 ks zelené papriky
  • 1 ks žluté papriky
  • 3 ks rajčat
  • 3 špetky soli
  • 1 špetka chilli vloček
  • K podávání
  • 1 ks limetky
  • Na ozdobu
  • 4 snítky petrželky

Postup přípravy

  • Fazole propláchněte ve studené vodě, zalijte je větším množstvím vody a nechte nejlépe přes noc nabobtnat.
  • Vyměňte vodu, fazole uvařte doměkka a slijte je.
  • V kastrolu rozehřejte olej a orestujte na něm nakrájenou slaninu.
  • Orestovanou slaninu vyjměte děrovanou lžící a dejte stranou.
  • Ve stejném kastrolu orestujte nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, na kostky nakrájenou papriku a nakrájenou cuketu.
  • Přidejte na větší kousky nakrájená rajčata a duste 5 minut.
  • K zelenině vmíchejte fazole, slaninu, podle chuti osolte a posypte chilli vločkami.
  • Podávejte se snítkou petrželky a plátkem limetky.
TIP:

K přípravě receptu můžete použít konzervované fazole.

Kuřecí prsa s dušenými kopřivami

Kuřecí prsa s dušenými kopřivami

1h a 20min 515kJ 140 Kč
Chřest s vařenými vejci

Chřest s vařenými vejci

35min 741kJ 140 Kč

Podobné recepty

Fazolovo - sojový salát

Fazolovo - sojový salát

4 hlasy
25min 523 kJ 70 Kč
Teplý salát z červené řepy

Teplý salát z červené řepy

3 hlasy
1h a 20min 497 kJ 40 Kč
Pomerančový salát

Pomerančový salát

8 hlasů
20min 215 kJ 99 Kč
Okurkový salát s chilli papričkou

Okurkový salát s chilli papričkou

9 hlasů
20min 458 kJ 70 Kč
Salát z fazolí s pomeranči

Salát z fazolí s pomeranči

6 hlasů
20min 513 kJ 80 Kč
Salát z řapíkatého celeru

Salát z řapíkatého celeru

5 hlasů
0min 878 kJ 130 Kč

Články nejen o vaření