Prostreno.cz

Fazolová polévka s kořením garam masala

Indická polévka ze dvou druhů fazolí je lehce pikantní, chuť zjemní kokosové mléko. Do polévky se hodí fazole červené, černé, strakaté, nebo bílé máslové, záleží na vašem výběru.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 2h a 20min

    20min příprava

    2h a 0min vaření

  • 414 kJ / 99 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky9g

Ingredience na

  • 250 g barevných fazolí
  • 1 lžíce koření garam masala
  • 1.5 lžičky žluté kari pasty
  • 1 lžíce oleje
  • 1 ks sladké brambory - batáty
  • 1 ks červené papriky
  • 1 lžíce zázvoru - nastrouhaného
  • 200 ml kokosového mléka
  • 2 špetky soli
  • 6 snítek čerstvého koriandru - nebo zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Fazole přes noc (přibližně na 8–12 hodin) namočte do studené vody.
  2. Tekutinu slijte, fazole v hrnci zalijte čerstvou vodou a vařte 60-90 minut, nebo až jsou fazole měkké. Nesolte.
  3. Když jsou fazole měkké, přidejte k nim na kostičky nakrájené batáty, na kostičky nakrájenou papriku a vařte, až jsou batáty měkké.
  4. Na oleji smíchejte koření garam masala a kari pastu. Minutu míchejte.
  5. Do polévky nalijte kokosové mléko, přidejte připravené koření garam masala s kari pastou, strouhaný zázvor, podle chuti osolte a vařte ještě 5 minut.
  6. Podávejte ozdobené koriandrem.

TIP:

Suché fazole můžete nahradit fazolemi konzervovanými.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    10,50g
  • Sacharidy:

    54,10g
    • Cukry:

      6,53g
  • Tuky:

    142,86g
  • Vláknina:

    24,00g

Aktivita pro spálení: 99 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

29

minut uklízení



Podobné recepty

Karotková polévka

(6 hlasů)
50min
209 kJ

Hráškový krém s kokosovým mlékem

(3 hlasů)
50min
323 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Fazolová polévka s kořením garam masala

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat