2h a 20min
20min příprava
2h a 0min vaření
358 kJ
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:6g tuky7g sacharidy2g bílkoviny
Indická polévka ze dvou druhů fazolí je lehce pikantní, chuť zjemní kokosové mléko. Do polévky se hodí fazole červené, černé, strakaté, nebo bílé máslové, záleží na vašem výběru.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
250 g
barevných fazolí
1 lžíce
koření garam masala
1.5 lžičky
žluté kari pasty
1 lžíce
oleje
1 ks
sladké brambory
- batáty
1 ks
červené papriky
1 lžíce
zázvoru
- nastrouhaného
200 ml
kokosového mléka
2 špetky
soli
6 snítek
čerstvého koriandru
- nebo zelené petrželky
Postup přípravy
Fazole přes noc (přibližně na 8–12 hodin) namočte do studené vody.
Tekutinu slijte, fazole v hrnci zalijte čerstvou vodou a vařte 60-90 minut, nebo až jsou fazole měkké. Nesolte.
Když jsou fazole měkké, přidejte k nim na kostičky nakrájené batáty, na kostičky nakrájenou papriku a vařte, až jsou batáty měkké.
Na oleji smíchejte koření garam masala a kari pastu. Minutu míchejte.
Do polévky nalijte kokosové mléko, přidejte připravené koření garam masala s kari pastou, strouhaný zázvor, podle chuti osolte a vařte ještě 5 minut.
Podávejte ozdobené koriandrem.
TIP:
Suché fazole můžete nahradit fazolemi konzervovanými.