Prostreno.cz

Polévka s cizrnou a zeleninou

Polévka se zeleninou, bezmasá, hustá a lahodná. Navíc je hotová za chvilku. Podávejte ji třeba s indickým chlebem.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 370 kJ / 88 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy13g
tuky2g

Ingredience na

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 ks větší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 0.5 lžičky kurkumy
  • 1 lžička žluté kari pasty
  • 1.7 l zeleninového vývaru
  • 400 g konzervované cizrny
  • 1 ks mrkev
  • 2 ks oloupaných rajčat
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. V hrnci na oleji nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte kari pastu přisypte kurkumu, nasekaný česnek a promíchejte.
  3. Cibuli a česnek zalijte vývarem.
  4. Do vývaru nasypte oloupanou drobně nakrájenou mrkev (mrkev můžete i nastrouhat na hrubém struhadle), rajčata, scezenou, propláchnutou cizrnu a vařte 15 minut.
  5. Pokud chcete mít polévku opravdu hustou odeberte čtvrtinu polévky a rozmixujte ji, pak ji nalijte zpět do nerozmixované polévky.
  6. Polévku podle potřeby dochuťte solí a pepřem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka s cizrnou a zeleninou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat