Pórková polévka s křupavou slaninou
Krémová polévka z pórku, brambor a cizrny.
-
1h a 5min
20min příprava
45min vaření
-
437 kJ / 104 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny4g
sacharidy12g
tuky5g
Ingredience na
- 1 lžíce
oleje
- 1 lžíce
másla
- 1 ks
pórku
- 1 stroužek
česneku
- nakrájený na plátky
- 2 l
zeleninového vývaru
- 2 ks
brambor
- 300 g
konzervované cizrny
- K podávání
- 200 g
libové anglické slaniny
- Na posypání
- 0.5 svazku
čerstvé pažitky
- nakrájené
Postup přípravy
- Očištěný pórek podélně rozkrojte a nakrájejte na plátky.
- V hrnci na oleji s máslem pórek a nakrájený česnek krátce orestujte.
- Přidejte oloupané, na kostky nakrájené brambory, zalijte vývarem a vařte, až jsou brambory měkké.
- Pak do polévky přidejte propláchnutou cizrnu a vařte 10 minut.
- Přibližně čtvrtinu polévky rozmixujte a vraťte zpět do nerozmixované polévky. Polévku mixovat nemusíte, ale část rozmixované polévky ji zahustí na tu správnou konzistenci.
- Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a orestujte ji v pánvi dokřupava.
- Polévku podávejte posypanou slaninou a nakrájenou pažitkou.