Prostreno.cz

Pórková polévka s křupavou slaninou

Krémová polévka z pórku, brambor a cizrny.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 437 kJ / 104 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy12g
tuky5g

Ingredience na

  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks pórku
  • 1 stroužek česneku - nakrájený na plátky
  • 2 l zeleninového vývaru
  • 2 ks brambor
  • 300 g konzervované cizrny
  • K podávání
  • 200 g libové anglické slaniny
  • Na posypání
  • 0.5 svazku čerstvé pažitky - nakrájené

Postup přípravy

  1. Očištěný pórek podélně rozkrojte a nakrájejte na plátky.
  2. V hrnci na oleji s máslem pórek a nakrájený česnek krátce orestujte.
  3. Přidejte oloupané, na kostky nakrájené brambory, zalijte vývarem a vařte, až jsou brambory měkké.
  4. Pak do polévky přidejte propláchnutou cizrnu a vařte 10 minut.
  5. Přibližně čtvrtinu polévky rozmixujte a vraťte zpět do nerozmixované polévky. Polévku mixovat nemusíte, ale část rozmixované polévky ji zahustí na tu správnou konzistenci.
  6. Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a orestujte ji v pánvi dokřupava.
  7. Polévku podávejte posypanou slaninou a nakrájenou pažitkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pórková polévka s křupavou slaninou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat