Ingredience na
- 90 g
bulguru
- 2 lžíce
olivového oleje
- 1 ks
malé cibule
- 1 stroužek
česneku
- volitelné
- 0.5 lžičky
římského kmínu
- 3 lžíce
hladkolisté petrželky
- nasekané
- 400 g
vařené, nebo konzervované cizrny
- scezené ,propláchnuté
- 1 ks
vejce
- 100 g
čedaru
- strouhaného
- 50 g
piniových, nebo jiných oříšků
- 3 špetky
soli
- K podávání
- 4 ks
housky na burgery
- 4 lžíce
zeleného salátu
- nebo rukola
- 4 ks
plátků rajčat
- 4 lžíce
kečupu
- Na omáčku
- 4 lžíce
bílého jogurtu
- 3 lžíce
strouhaného sýra
- balkánského typu
- 1 špetka
soli
- Na potření
- 4 lžíce
slunečnicového oleje
TIP:
Bulgur je předvařená a nalámaná celozrnná pšenice, která se používá (obdobně jako rýže nebo kuskus) na přípravu dalších pokrmů. Má oříškovou chuť a voní po obilí. Protože nenadýmá a je lehce stravitelný, můžete bulgur podávat i dětem.