Prostreno.cz

Kachní prsa s fazolkami

Kachní prsíčka s neotřelou přílohou. Jemné maso kachních prsou je nejlepší připravit jako minutku.

  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 514 kJ / 122 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy5g
tuky6g

Ingredience na

  • 600 g kachních prsou
  • 400 g zelených fazolek - čerstvé,mražené,nebo konzervované
  • 1 lžíce másla - na fazolky
  • 2 ks rajčat
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Kachní prsa omyjte, osušte a položte je kůží nahoru. Na vrchní straně s kůží vytvořte ostrým nožem po celé délce zářezy asi půl centimetru od sebe. Otočte je a nařežte je stejně i napříč – na jemnou mřížku. Kůže tak bude křupavá, zlatá a vypeče se z ní tuk.
  2. Maso po obou stranách osolte, opepřete a posypte jemně nasekaný tymiánem, tymián přimáčkněte k masu a prsa položte kůží na studenou pánev bez tuku.
  3. Zapněte na silnější výkon a opékejte 8–10 minut tak, aby kůže zezlátla a vypekl se tuk.
  4. Předehřejte troubu na 170 °C.
  5. Prsa otočte a opékejte další 2–3 minuty. Do masa nepíchejte, na otáčení použijte obracečku.
  6. Potom maso přendejte do pekáčku kůží nahoru a dopečte 8–10 minut v troubě tak, aby maso zůstalo šťavnaté a nevysušené.
  7. Fazolky spolu s rajčaty překrojenými na poloviny orestujte na másle. Doba restování záleží na tom, jaké fazolky použijete. Zeleninu jemně osolte.
  8. Upečená prsa vyjměte z trouby a nechte ještě zhruba 10 minut odpočívat. Pak je nakrájejte nožem na šikmé řezy, ale až těsně před podáváním. Maso bude křehké, narůžovělé a při krájení z něj nevyteče šťáva.
  9. Podávejte s fazolkami a orestovanými rajčaty.

TIP:

Fazolky k přípravě jsou nejlepší čerstvé, ale můžete použít mražené, případně konzervované.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kachní prsa s fazolkami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat