Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Studená omáčka s koprem

lentilka
0hlasů
Hodnotit

30min

15min příprava

15min vaření

487 kJ

energetická hodnota na 100g

80 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:8g tuky10g sacharidy3g bílkoviny

Omáčka je něco, co odlišuje dobré jídlo od perfektního jídla. A tato omáčka je vhodná k rybám, mořským plodům a zelenině.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 2 ks šalotky
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 500 ml smetany na vaření
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého bílého pepře
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce pískového cukru - podle chuti méně
  • 0.5 svazku jemně nasekaného kopru

Postup přípravy

  • Oloupanou, nakrájenou šalotku nechte zesklovatět na másle.
  • Šalotku posypte moukou, minutu míchejte, pak zalijte smetanou a vařte přibližně 10 minut.
  • Dochuťte solí, pepřem, hořčicí, citronovou šťávou a cukrem.
  • Nakonec vmíchejte nasekaný kopr.
Ovocné kokosové mléko

Ovocné kokosové mléko

15min 527kJ 70 Kč

Podobné recepty

Zeleninová salsa

Zeleninová salsa

2 hlasy
1h a 5min 320 kJ 90 Kč
Dresink s dijonskou hořčicí

Dresink s dijonskou hořčicí

1 hlas
15min 1239 kJ 45 Kč
Zázvorový dip

Zázvorový dip

0 hlasů
15min 317 kJ 40 Kč
Meruňkové čatní s mandlemi

Meruňkové čatní s mandlemi

4 hlasy
1h a 10min 454 kJ 130 Kč
Borůvková omáčka

Borůvková omáčka

4 hlasy
30min 487 kJ 80 Kč
Thajský chilli džem

Thajský chilli džem

1 hlas
40min 190 kJ 150 Kč

Články nejen o vaření