Prostreno.cz

Hovězí sekaná s fazolemi

Netradiční kombinace mletého hovězího masa s fazolemi a klobásou - recept z mexické kuchyně.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 331 kJ / 79 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy3g
tuky3g

Ingredience na

  • 1 ks cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 700 g mletého hovězího masa
  • 200 g klobásy - pikantní,šunková aj.
  • 0.5 hrnku strouhanky
  • 420 g konzervovaných fazolí
  • 2 lžíce worcestrové omáčky
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 hrst čerstvé , nasekané petrželky
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Vymažte formu o velikosti přibližně 30 x 15 cm ,nebo jinou vhodnou formu .
  2. Troubu předehřejte na 180 ° C.
  3. Na oleji lehce orestujte nakrájenou cibuli a nakrájený česnek,nechte vychladnout
  4. Do mísy dejte mleté hovězí maso, nadrobno nakrájenou klobásu, strouhanku, scezené fazole,worcestrovou omáčku, tymián , vychladlou cibuli s česnekem ,rajský protlak , petrželku,podle chuti osolte,opepřete a důkladně promíchejte.
  5. Vytvarujte šišku ,kterou dejte do vymazané formy.
  6. Přikryté pečte 45 minut, pak odkryté dalších 20 minut

TIP:

Fazole můžete použít v chilli omáčce,v rajčatové omáčce,nebo jen v nálevu.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí sekaná s fazolemi

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat