Prostreno.cz

Batáty zapečené se sýrem

Struktura běžných brambor, barva a jemně nasládlá chuť podobná karotce či dýni. Sladké brambory – batáty – mají více tváří, a proto obrovský potenciál i ve slané kuchyni .

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 261 kJ / 62 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy7g
tuky3g

Ingredience na

  • 300 g mrkve
  • 300 g batátů
  • 1 ks velká kedlubna
  • 400 ml smetany na vaření
  • 1 lžička bylinkové soli
  • 0.5 lžičky mletého bílého pepře
  • 120 g strouhaného tvrdého sýra dle vlastní chuti
  • Na vymazání
  • 2 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190° C .
  2. Oloupanou zeleninu nakrájejte na tenké plátky.
  3. Smetanu promíchejte se solí a pepřem .
  4. Zapékací misku vymažte máslem.
  5. Do zapékací misky uložte polovinu brambor,pak nakrájenou kedlubnu,nakrájenou mrkev a nakonec zbytek brambor.
  6. Zeleninu zalijte smetanou,přikryjte a pečte v předehřáté troubě 35-40 minut.
  7. Zeleninu odkryjte,posypte sýrem ,teplotu trouby snižte na 170°C a pečte 15 minut .





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kedlubnová polévka

(2 hlasů)

Krůtí plátky s houbami

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Batáty zapečené se sýrem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat