Prostreno.cz

Bílý chřest s vejci

Bílý chřest je bohatší a sladší na chuť než zelený , před použitím je potřeba chřest oloupat . S vařenými vejci je dokonalý.

  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 738 kJ / 176 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy1g
tuky13g

Ingredience na

  • 8 stonků bílého chřestu
  • 4 ks vejce
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžička mořské soli - na vaření chřestu
  • 3 špetky hrubě mletého pepře
  • 2 špetky soli
  • Na posypání
  • 3 lžíce nakrájené listové petrželky

Postup přípravy

  1. Chřest oloupejte,dřevnaté konce odřízněte.
  2. Chřest vložte do vařící vody ,osolené lžičkou soli (na 1.2l vody) a vařte 7-9 minut . Uvařený chřest vyndejte a položte na papírovou utěrku.
  3. Do vařící vody vložte vejce ,(vodu můžete osolit,aby vejce nepraskla),vařte 6-8 minut .( Pokud chcete mít vejce vařená natvrdo,vařte 10 minut).
  4. Po uvaření vložte vejce do studené vody.
  5. Chřest potřete olejem a grilujte ze všech stran na grilovací pánvi.
  6. Chřest podávejte s jemně osolenými vejci,posypaný mletým pepřem a petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    22,00g
  • Sacharidy:

    63,96g
    • Cukry:

      6,40g
  • Tuky:

    112,00g
  • Vláknina:

    25,00g

Aktivita pro spálení: 176 kcal

22

minut jízdy na kole

16

minut běhu

52

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Bílý chřest s vejci

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat