Prostreno.cz

Polévka z ovesných vloček s ledovým salátem

Salát, ovesné vločky a vývar je dobrá kombinace. Možná vás to překvapí, ale salátové listy se skvěle hodí na vaření. Výsledkem je polévka, která dýchá jarem.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 285 kJ / 68 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy11g
tuky2g

Ingredience na

  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce másla
  • 2 ks menších brambor
  • 2 l zeleninového vývaru
  • 0.5 hrnku ovesných vloček
  • 6 lístků ledového salátu
  • 1 lžíce červeného chilli oleje - volitelné

Postup přípravy

  1. Oloupanou, nakrájenou cibuli a česnek nechte zesklovatět na rozehřátém másle.
  2. Přisypte ovesné vločky a minutu míchejte.
  3. Vločky zalijte vývarem, přidejte oloupané, nakrájené brambory a vařte, až jsou brambory měkké.
  4. Polévku nahrubo rozmixujte.
  5. Oprané listy salátu nakrájejte na nudličky, přidejte je do polévky a polévku nechte projít varem.
  6. Polévku podávejte pokapaným chilli olejem (pokud nemáte rádi pálivé, můžete použít olej ořechový, nebo jiný oblíbený).




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z ovesných vloček s ledovým salátem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat