Prostreno.cz

Polévka z bílých fazolí s tymiánem a mrkví

Snadná a chutná polévka z fazolí a mrkve.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 241 kJ / 57 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy8g
tuky2g

Ingredience na

  • 400 g máslových bílých fazolí - konzervovaných
  • 2 ks středně velké mrkve
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1.5 l zeleninového vývaru
  • 200 ml bílého vína
  • 2 snítky čerstvého tymiánu - nebo lžíce sušeného
  • 1.5 lžíce instantní jíšky

Postup přípravy

  1. Očištěnou mrkev nakrájejte na tenká kolečka.
  2. Na oleji s máslem nechte zpěnit nakrájenou cibuli.
  3. K cibuli přisypte mrkev a 2 minuty restujte.
  4. Zeleninu zalijte vývarem a vařte 10 minut.
  5. Přidejte scezené, propláchnuté fazole, víno, instantní jíšku, lístečky tymiánu a vařte 10-15 minut.
  6. Polévku dochuťte prolisovaným česnekem.

TIP:

K přípravě polévky můžete použít i suché fazole. Fazole propláchněte, zalijte vodou a nechte přes noc namočené. Pak fazole klasicky uvařte.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    23,84g
  • Sacharidy:

    138,40g
    • Cukry:

      10,80g
  • Tuky:

    223,78g
  • Vláknina:

    35,10g

Aktivita pro spálení: 57 kcal

7

minut jízdy na kole

5

minut běhu

17

minut uklízení



Podobné recepty

Brynzová polévka

(2 hlasů)
50min
322 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z bílých fazolí s tymiánem a mrkví

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat