Prostreno.cz

Králík dušený s koňakem

Dietní králičí maso je velmi chutné a zdravé a dá se připravit na mnoho způsobů.

  • 2h a 30min

    30min příprava

    2h a 0min vaření

  • 552 kJ / 132 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy3g
tuky9g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Naporcovaného králíka osolte a opepřete.
  2. Slaninu pokrájejte na malé kostičky. Šalotku a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  3. Troubu předehřejte na 180 °C.
  4. V pekáčku rozehřejte olej, orestujte na něm šalotku a česnek, přihoďte slaninu a společně orestujte.
  5. Přidejte porce králíka a maso opečte ze všech stran.
  6. K masu přidejte tymián, petrželku, podlijte vínem, koňakem, přikryjte a duste v troubě doměkka.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík dušený s koňakem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat