Prostreno.cz

Králík s ořechovou omáčkou

Králík netradičně, ale velmi chutně s oříškovou omáčkou.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 577 kJ / 138 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy6g
tuky8g

Ingredience na

  • 1400 g naporcovaného králíka
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 4 špetky soli
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 250 ml bílého vína
  • 150 ml vody
  • 70 g mletých lískových oříšků
  • 0,5 hrnku nasekaných rozinek
  • 80 ml brandy
  • Na ozdobu
  • 6 snítek zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Naporcovaného králíka osolte a opečte ze všech stran na oleji.
  2. Opečeného králíka uložte do pekáčku, nebo zapékací misky.
  3. Kolem králíka nasypte oloupanou nakrájenou cibuli a česnek.
  4. Rozinky, mleté ořechy a brandy promíchejte v misce a králíka směsí potřete.
  5. Podlijte vínem, vodou a přikryté duste v troubě předehřáté na 180 °C doměkka.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík s ořechovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat