Prostreno.cz

Vepřová krkovice v hořčicové omáčce

Při pečení ve vývaru zůstane krkovice krásně šťavnatá a všechny chutě se propojí.

  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 447 kJ / 106 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy5g
tuky8g

Ingredience na

  • 800 g vepřové krkovice s kostí
  • 4 ks šalotky
  • 300 ml masového vývaru
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 200 ml smetany na vaření - nebo 33%
  • 2.5 lžíce tmavé instantní jíšky
  • 1 lžíce studeného másla
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 170 °C.
  2. Kotlety osolte a uložte je do pekáčku.
  3. Šalotky oloupejte, nakrájejte je na větší kousky a nasypte je kolem masa.
  4. Maso podlijte vývarem ve kterém rozmíchejte hořčici, pekáček dejte do předehřáté trouby a pečte doměkka.
  5. Měkké maso vyndejte na talíř.
  6. Do pekáčku s vypečenou šťávou nalijte smetanu, přidejte jíšku a vařte minimálně 10 minut.
  7. Nakonec vmíchejte do omáčky studené máslo.
  8. Do omáčky vložte maso a jen prohřejte.

TIP:

Pokud máte rádi pikantnější jídlo přidejte hořčici dijonskou.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová krkovice v hořčicové omáčce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat